10 Tips om er stijlvol uit te zien

De mode veranderd, de 50plus doelgroep kleed zich steeds jonger, en zijn niet meer zoals de senioren dames van vroeger. In dit artikel geven wij 10 stijlvolle tips om er elke dag weer vlot en modieus uit te zien.

1. Ga voor jurken!

Jurken zijn in de mode en voor mij vormen ze een ware uitkomst. Met een mooi jurkje zie je er direct goed uit. Er hoeft niet met andere kledingstukken gecombineerd te worden. Je hoeft alleen nog maar aan de accessoires te denken. Je kunt nooit genoeg jurken hebben!

2. Zorg voor voldoende basics

Zorgt u voor voldoende basics? U kunt hier namelijk nooit genoeg van hebben! Zoals een basic t-shirt die u onder een blouse kunt dragen, of panty's die leuk onder een jurkje kunnen. Combineer de kleur (effen) van uw panty met de bijpassende jurk voor een super chique uitstraling. Deze basics moet u elke dag voor het grijpen hebben, daarmee verliest u geen tijd met het zoeken naar een paar sokken of bh, concentreert u zich liever op het maken van creatieve combinaties! Of hang ze eventueel op kleur in de kast.

3. Breng lijn in het kleurenpalet

Persoonlijk houd ik zelf van gedekte kleuren (denk aan zwart, wit, grijs en beige). Heeft u weleens een kleurentest gedaan? Dan ziet u aan de hand van een waaier welke kleuren u het beste staan. Daarna kunt u de kledingkast inrichten met de kleuren die u goed zullen staan. Zorg dus altijd voor genoeg gedekte kleuren in de kast, die gecombineerd kunnen worden met "speelse" items, denk aan een gewerkt vestje of jasje of aan een knalkleur accessoire. 

4. Investeer af en toe in iets bijzonders

Veel vrouwen lopen vaak de deur plat bij grote modeketens. Deze bedrijven hebben vaak een "massa-collectie". Wij verkopen tegenwoordig ook veel top merken en zorgen dat wij per collectie het mooiste in de voorraad hebben voor de vrouw in de middelbare tot oudere leeftijd. Combineer daarom een basic shirtje met een bijzonder kledingstuk zoals een vestje of jasje. Investeer daarom af en toe in iets ‘echt goeds’ of opvallends. 

5. Pas op met ‘goedkoop’

Goedkoop is vaak duurkoop. De collectie van Blauw is altijd betaalbaar, met enkel wat topartikelen van merken zoals: Setter Lady. Koop nooit iets alleen maar omdat het goedkoop is, maar vraag jezelf altijd af of je het écht wel leuk vindt, of je het kunt combineren en of het je stijl wel is. Laat je niet overhalen door de prijs. Kleding wat kwalitatief goed is, en gemakkelijk is in onderhoud blijft vaak jaren goed. 

6. Blijf kritisch

Het komt vaak genoeg voor dat een nieuwe trend ons niet aanspreekt. Trends zijn vaak tijdelijk, en het is belangrijk dat u de kleding langer zult kunnen dragen. Kies daarom vooral voor producten die u echt aanspreken en kies de kleuren die bij u passen! Blijf daarom kritisch met de combinatie van uw kleding.

"Laat de trends vooral over aan een ander, zorg ervoor dat de kleding echt bij u past!" 

7. Focus op accessoires

Focus op accessoires. Iedereen zal in de loop van de tijd wel een soort basisgarderobe opbouwen. Een garderobe waar u altijd op kunt terugvallen. Het is altijd leuk om een setje wat u draagt te combineren met een leuke ketting, armband of oorbellen die passen bij uw outfit. Zorg er daarom altijd voor dat u voldoende accessoires op voorraad heeft, zodat u altijd kunt blijven combineren! 

8. Zorg ervoor dat alles wat in je kast hangt schoon en gestreken is

Doe kledingstukken die gewassen moeten worden, direct in de wasmand zodat u niet de neiging heeft ze nogmaals te dragen. Niemand kan zich mooi en stijlvol voelen in een wollen jurkje dat onfris ruikt of gekreukt is, hoe mooi het jurkje ook is.

9. Maak van te voren combinaties

Heeft u een verloren uurtje, besteed dat dan eens aan het maken van combinaties. Doe dat niet op de hand, maar trek de dingen bij elkaar aan om te zien hoe het staat. Hang goede combinaties bij elkaar of onthoud ze, zodat u, als u het even niet weet, er altijd op kunt terugvallen.

10. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, houd het er dan bij

Heeft u zich eenmaal aangekleed, pieker dan niet meer over deze outfit. Blijf niet twijfelen, maar overtuig uzelf ervan dat u er goed uitziet. Het is namelijk niet alleen wat gedragen wordt, maar ook hoe u het draagt!

 

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door: 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter